„Боговица“ - иновативен урок по музика

IMG 20200115 132029По проект „През миналото с поглед в бъдещето“ учениците от I клас проведоха  иновативен урок по музика. Те се насладиха и на прекрасното изпълнение на народните песни „Булку Тодорку“, „Чоряшка цвят цветила“ от фолклорна формация „Славейче“ под ръководството на  г-жа Пенка Петрова. Изпълнителите бяха облечени в народни носии от Тракийска и Северняшка фолклорната област.

Прочети още...

С дъх на Коледа

4И тази година Средно училище „Добри Чинтулов“ не изневери на традицията и подари на своите ученици, родители и гости един невероятен коледен концерт! Залата се оказа тясна да побере всички, които искаха да отпразнуват с нас наближаващите Коледни и Новогодишни празници и да се докоснат за пореден път до изкуството на нашите талантливи деца!

Прочети още...

Отново награди

81756979 480765422635020 1340523288094310400 nЗапочнахме новата 2020 година с поредните награди.Учениците от начален етап постигнаха отлични резултати в състезанието "Аз, природата и светът" и заслужено получиха своите грамоти.

Прочети още...

Един вълшебен коледен конкурс

1На 11.12.2019г.в Средно училище „Добри Чинтулов“ се проведе награждаването на ежегодния, училищен конкурс за художествен текст, рисунка и сурвачка „Духът на Коледа“. С голям интерес тази година в него се включиха и децата от ОДЗ „Ран Босилек“ в к-с „Изгрев“. В навечерието на най-светлия християнски празник, когато всеки е отворил сърцето си за доброта, нашето училище посрещна едни малки творци - децата от 4а и 4б групи, бъдещите първокласници.

Прочети още...

Гласът на гайдата - един по-различен час

1По проект „През миналото с поглед в бъдещето” учениците от III клас проведоха един различен час по музика. Те гостуваха на преподавателя по гайда  Георги Миронски. За целта ученикът от класа Георги Благоев и г-н Миронски бяха облечени в народни носии от Странджанска фолклорна област. Г-жа Георгиева проведе беседа, съвместно с г-н Миронски, като акцентира   върху  бродерията на ризите от носията и украсата от гайтани върху елеците. Обърна се специално  внимание на богатството на цветове и повторението на орнаментите при изработването на българските шевици.

Прочети още...

Copyright © 2015. All Rights Reserved.