СОУ „Добри Чинтулов” е сред съорганизаторите в общинския кръг на конкурса „Моята България”

IMG 1281За втора поредна година СОУ „Добри Чинтулов” е сред съорганизаторите на общинския кръг на конкурса „Моята България”.


Основната идея на състезанието е развитие на индивидуалните способности на учениците, както и повишаване на уменията им за работа в екип, като същевременно се повишат и задълбочат познанията им по Българска история. Същността на състезанието се състои в представяне на мултимедийна презентация по предварително изтеглена тема от Българската история, като участниците са разделени в две възрастови групи. IMG 1280
Конкурсът „Моята България” възникна преди три години по идея на ученици от СОУ „Добри Чинтулов” и за кратко време предизвика огромен интерес, разраствайки се от училищен конкурс до своеобразна викторина по родолюбие между училищата в община Бургас.
По този повод изявени ученици от СОУ „Добри Чинтулов” и техните учители подготвиха кратка концертна програма, с която поздравиха участниците и публиката. Те за пореден път представиха по неповторим начин фолклорното изкуство и автентичния български дух.

  

IMG 1274 IMG 1286  IMG 1277

Copyright © 2015. All Rights Reserved.