СОУ „Добри Чинтулов” бе домакин на областния кръг на музикалното състезание „Ключът на музиката”

DSCI0004Рано сутринта на 19 февруари гайди огласиха бургаския комплекс „Изгрев”, оповестявайки, че денят ще мине под знака на музиката.

114 ученици от Бургас и областта бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол в СОУ „Добри Чинтулов”, за да премерят сили в областния кръг на Националното състезание „Ключът на музиката”. То се организира от Министертсво на образованието и в него могат да участват ученици от 4-ти до 7-ми клас. IMG 1450
С вълнение и трепет прага на бургаското училище прекрачиха учениците от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, СОУ „Петко Росен”, ОУ „Пейо Яворов”, ОУ „Св. Климент Охридски”, СОУ „Любен Каравелов”- Несебър и СОУ „ Св. Св. Кирил и Методий” – Средец.
„Музиката е един от любимите предмети на учениците и затова интересът към това състезание винаги е бил голям. Нашето желание е, прекрачвайки прага на СОУ „Добри Чинтулов”, учениците да почувстват известната българска гостоприемност и творческата атмосфера”, каза Галина Казакова, директор на СОУ „Добри Читулов. Възхитена от посрещането на участниците в състезанието бе и г-жа Павлина Алексиева, старши експерт към РИО- Бургас.
DSCI0003Националното състезание „Ключът на музиката“ дава възможност на учениците да демонстрират знания и умения, придобити в часовете по музика. То се провежда чрез писмена самостоятелна работа. Учениците решават 15 задачи, обединени тематично и съобразени с учебния материал, изучен до момента на провеждането на съответния кръг. Учениците събрали най-много точки се класират за националния кръг на състезаннието. 

 

DSCI0009 IMG 1455 

DSCI0001 DSCI0002 IMG 1459

Copyright © 2015. All Rights Reserved.