Средно училище "Добри Чинтулов"
Съвременно обучение, вдъхновено от традициите!

150 години безсмъртие!

      19 февруари - паметен ден в българската история! На тази дата България губи своя велик син, дал живота си за свободата ѝ - Васил Левски.
В часа "Занимания по интереси" на 17 февруари с учениците от втори клас, се проведе открит урок, посветен на живота и делото на Апостола на свободата. Гости бяха г-жа Милена Дренска - директор на Средно училище "Добри Чинтулов" и г-жа Руска Иванова - главен учител и класен ръководител на второкласниците.
      Часът започна с разкодиране на шифър, с който учениците се справиха с лекота и получиха името на Васил Левски. Госпожа Боряна Димитрова запозна децата с живота и делото на революционера. Разказа им интересна история от живота на великия българин. Учениците се пренесоха в родния дом на Дякона чрез виртуална разходка. Те разгледаха снимки и част от вещите на Апостола. Второкласниците попълниха и работен лист. Откриха родното място на Левски чрез решаване на задачи, а чрез ребус намериха коя е една от най-важните дати за българите – 19 февруари. Прочетоха текст посветен на Дякона и поставиха подходящо заглавие. Последната задача бе да подредят думи в изречение, при което се получи следното: „Васил Левски е Апостол на свободата“. В заключителните минути на часа децата изработиха 3D фигура на Лески и изпяха песен посветена на революционера. Госпожа Димитрова препоръча на учениците да поставят фигурата на видно място в техните домове и да не забравят, че Левски отдаде живота си, за да сме свободни днес.

                                                                                                        Поклон, Апостоле!