Средно училище "Добри Чинтулов"
Съвременно обучение, вдъхновено от традициите!

Четенето дава възможности

Учениците от Средно училище "Добри Чинтулов" се включиха в първия Ден на четенето в България, който се поставя тази година на 17 ноември. Организатори са фондация "Четене", фондация "Детски книги" и сдружение "Книги и четене". Целта на инициативата е малки и големи читатели да прекарат време в компанията на книгите като по този начин откроят ценността на четенето в нашето съвремие.

В инициативата, състояла се в зала „Роялна" , се включиха и учениците от 5. до 12. клас с  цитати от любими  произведения и стихове.

В литературното четене малки и големи слушаха с интерес и коментираха цитатите от Джордж Оруел, Астрид Линдгрен, "Малкият принц" на Екзюпери, "Мечо Пух" - Алан Милн, "Дон Кихот" на Сервантес, поетесите - Петя Дубарова, Яна Вълчева, Слава Ангелова.

За мото на първото издание на събитието организаторите са избрали "Четенето дава възможности", с което се надяват да променят нагласите, че книгите са занимание единствено за свободното време, и че насърчаването на интереса към четенето се случва само в училище.