Средно училище "Добри Чинтулов"
Съвременно обучение, вдъхновено от традициите!

НАГРАЖДАВАТ НАЙ-ДОБРИТЕ СПОРТИСТИ СРЕД БУРГАСКИТЕ УЧЕНИЦИ В ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ

На специална тържествена церемония в сряда, от 15.00 часа в спортна зала „Бойчо Брънзов“ бяха наградени бургаските отбори-първенци от проведените Общински ученически игри за 2022-2023 г.

Събитието – „Бургас обича спорта“, беше подарък от Община Бургас за най-добрите спортисти в ученическа възраст и техните треньори по повод 17 май – Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта.

По време на церемонията бяха отличени над 200 ученици от 5-ти до 12-ти клас, разпределени в 34 отбори от 13 различни бургаски училища,които са първенци в следните видове спорт: футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, шахмат, тенис на маса, бадминтон и лека атлетика

 На тържеството в зала "Бойчо Брънзов" лично кмета на гр Бургас, г-н Димитър Николов, награди най- добре представилите се училища и техните ръководители.
Наградата за най-добър отбор по ханбал девойки11-12клас беше дадена на учениците от СУ "Добри Чинтулов" ,също така и награда за цялостен принос в учиническите спортни игри получи и техния треньор Венелин Петков.

За доброто настроение и празничната атмосфера се погрижиха мажоретен състав към Търговската гимназия, Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик“- Бургас с хореограф Дияна Колева и формация „Морски песъчинки“ с вокален педагог Милена Добрева.