Средно училище "Добри Чинтулов"
Съвременно обучение, вдъхновено от традициите!

Съвместен концерт за Деня на будителите

    На 28.10.2022г. СУ "Добри Чинтулов" беше домакин на съвместен концерт по повод Деня на народните будители, в който взеха участие бъдещи първокласници от ДГ "Ран Босилек" и ДГ "Веселушко".
    Инициатори на празника, който е част от кампанията за прием в първи клас, бяха госпожа Катя Авджиева, госпожа Надежда Стоянова и учениците от 4.клас. Участие взеха също децата от клуб "Талантино" с ръководител госпожа Цветелина Стойчева, танцовият състав на училището с ръководител господин Тодор Георгиев и емблематичният гайдарски състав с ръководител господин Георги Миронски.
    ДГ "Ран Босилек" се включи в празника с изпълнения от две групи. Група "Звездичка"с учители госпожа Ношкова и госпожа Янакиева изпълни "Песен за България", а група "Слънчице" с учители госпожа Загорчева и госпожа Кирова изпълни хоро. За чудесното представяне на децата се беше погрижила и госпожа Бодурова - музикален педагог в ДГ "Ран Босилек".
    Група "Светулки" с учители г-жа Лиркова и г-жа Пенева бяха представителите на ДГ "Веселушко". Децата изпяха песните "Къде си, вярна ти любов народна", "Песен за народните будители" и "Песен за моята слънчева България".
    Госпожа Милена Дренска - директор на СУ "Добри Чинтулов" поздрави всички присъстващи и им благодари за участието в празника. Тя ги увери, че училището ни ще пребъде и ще продължава да учи и да възпитава в българщина идните поколения.
    Четвъртокласниците и техните учители - госпожа Авджиева и госпожа Стоянова поднесоха на гостите от детските градини тематични подаръци, с които изказаха своите комплименти за съвместния празник, който сътвориха.