Средно училище "Добри Чинтулов"
Съвременно обучение, вдъхновено от традициите!

Седмица, посветена на Васил Левски

     На 18 февруари 2021г. се навършват 148 години от гибелта на Апостола на свободата. През тази седмица учениците от начален етап се включиха в различни дейности, благодарение на които обогатиха знанията си и засвидетелстваха почитта си към живота и делото на Левски.
Първокласниците подготвиха рецитал от стихове и песни за Апостола, оцветиха лика му и подредиха табло.
     Учениците от 2. клас се запознаха с биографията на Левски чрез презентация, след което подредиха табло. Участваха в групов проект за изработване на лапбук - папка със снимки, мисли и цитати, стихове и кратка биография. В един от дните децата имаха поставена задача да потърсят и донесат книги с произведения, посветени на Апостола, които да четат заедно. Показаха усвоените знания при попълването на т.нар. "жив" лист за Левски - интерактивен работен лист.
     Третокласниците се включиха в разнообразни дейности: подреждане на тематичен кът, изработване на материали и книжки, четене на произведения, научаване на стихотворение за Апостола, прожекция на филм, урок за живота на най-великия българин.
     Учениците от 4. клас изготвиха табло в памет на Васил Левски, запознаха се с интересни факти от живота му, а след това нарисуваха негов портрет.

... И днес се прекланят децата
на Левски пред подвига свят,
с Апостола на свободата
сме горди пред целия свят!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                               

Наричаме го Левски