Средно училище "Добри Чинтулов"
Съвременно обучение, вдъхновено от традициите!

В клуб "Моливко и Сръчко" - вълшебници, млякото - художник

      Вече безброй пъти сме ви казвали, че ние, първокласниците, обичаме вълшебствата. Може да не сме чак толкова добри художници, но ни харесва и да рисуваме. Забавно е и полезно! Доказано е от много учени по света, че докато рисувате мозъкът ви прави няколко дейности, които обикновено не комбинира заедно и това му помага да се развива и съответно помага и на вас да бъдете по-умни, по-възприемчиви. Днес обаче няма да си говорим повече за рисуване. Днес децата от клуб „Моливко и Сръчко“ видяха, че и млякото е добър художник. Знаем, звучи толкова странно, невярно и предизвиква смях, но си е така.
      Просто трябва да му дадете възможност и да наблюдавате каква красота прави с цветовете. Това ви гарантираме, че не го може и най-великият художник на света! Направо бяхме като хипнотизирани. Опитайте и вие и ще разберете какво имаме предвид!
      Ще ви трябват прясно мляко и плитък съд (чиния), а също и няколко цвята боя за храна, вълшебна пръчица (в ролята - клечка за уши) и течен сапун или пък препарат за съдове. Едно бързо „магическо заклинание“. Изсипвате мляко в съда докато се скрие дъното му. След това капнете и боя за храна. Тук е специалното нещо, което трябва да направите. Да кажем, че имате синя, жълта и червена боя като нас. Капнете няколко капки от всеки цвят, без да разбърквате. Само трябва да внимавате цветовете и капките въобще да не се докосват една с друга.
Седнете удобно, съда с мляко и капки боички е пред вас. Обилно натопете памука на „вълшебната пръчица“ с течен сапун или веро за съдове. Пуснете го в средата на чинията и само гледайте какво се случва. Красота, магия, вълшебство - супер е!