Средно училище "Добри Чинтулов"
Съвременно обучение, вдъхновено от традициите!

Баба Марта бързала - споделяне на опит с учители от града

    Истински празник на математиката беше часът на второкласниците на 1 март. По покана на Галя Киркова- старши експерт за обучението в начален етап към РУО на МОН госпожа Руска Иванова и нейните ученици показаха как учат докато се забавляват в час. На открития урок присъсваха както госпожа Киркова, така също и Албена Димитрова- заместник-директор на РЦПППО- Бургас и СРР, г-жа Дренска и г-н Стойчев- директор и заместник-директор на СУ "Добри Чинтулов", г-жа Владка Димитрова- главен учител в РЦПППО, учители от редица училища в града и от училището - домакин.
    След емоциите от сутрешната размяна на мартеници малките любознайковци се впуснаха в търсене на Баба Марта. Не беше лесно. Първо някои ученици намериха задачи, кодирани с QR code. След решаването им отриваха буквите от азбуката. Милата старица я нямаше, но откриха нейното име, закодирано в шифрограма. Въпреки това децата рецитираха стихотворение за нея. Без притеснения второкласниците се впуснаха в усвояване на таблицата за умножение с 4.
    Припомниха си важни математически правила като "залепяха бележки" на електронната дъска. Решаваха и записваха задачи в тетрадките си. Съставиха текстова задача с помощта на програмируемата пчеличка Жужи.
    За да провери в каква степен учениците са усвоили новите знания за табличното умножение с 4, госпожа Иванова беше подготвила математически пъзел. Без затруднения задачите бяха решени, пъзелът подреден и всички присъстващи прочетоха "Честита Баба Марта!".
    В края на часа малките Пътешественици изпяха любима мартенска песен и закичиха своите гости с красиви мартеници.