Средно училище "Добри Чинтулов"
Съвременно обучение, вдъхновено от традициите!

Честит Ден на християнското семейство

    Днес, 21 ноември, православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство.
    С различни прояви учениците от 1. и 2. клас отбелязаха празника на християнското семейство. Първокласниците разказаха за своите семейства, за семейните отношения и празниците на любимите хора, както и за традициите, свързани с днешния ден. Първокласниците изготвиха и табло посветено на празника!
    Учениците от втори клас заедно със своите учители г-жа Руска Иванова и г-жа Боряна Димитрова се запознаха чрез презентация с традициите и обичаите, свързани с празника. След това децата четоха стихотворения, посветени на семейството. Дискутираха за ролята на семейните ценности и изработиха картички и книжка.
    Денят на християнското семейство е прекрасен повод да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко много означават те за нас. Семейство е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините, затова го посветете на най-близките си хора и се заредете с много, много любов.