Средно училище "Добри Чинтулов"
Съвременно обучение, вдъхновено от традициите!

Елин Пелин обединява второкласници и дванадесетокласници в съвместен урок

    Второкласниците и дванадесетокласниците в СУ "Добри Чинтулов" проведоха съвместен урок, в който разговаряха за вярата и надеждата в творчеството на Елин Пелин.
    В открит урок, на който присъстваха инж. Милена Дренска- директор, Панайот Стойчев- заместник-директор, Владка Димитрова- главен ресурсен учител в РЦПППО и Боряна Димитрова- старши учител ЦОУД в начален етап, учениците от двата класа работиха върху разнообразни задачи. Урокът започна със забавление. Учениците на г-жа Руска Иванова и на г-жа Антоанета Иванова имаха за задача да решат кръстословици. След като получиха имената Елин Пелин и Димитър Стоянов, бъдещите зрелостници запознаха по-малките си съученици с биографията на автора. В анализ на произведенията "Спасова могила" за 12. клас и "Април" за 2. клас учениците откриваха прилики и разлики, търсиха общото и различното в творбата за деца и тази за възрастни.
    В края на часа малки и големи бяха обединени от твърдението, че вярата и надеждата са водещи в изучаваните произведения от талантливия писател. Второкласниците и дванадесетокласниците се разделиха с надеждата за нови срещи и вярата, че добротата носи светлина- важни послания, завещани от майстора на късия разказ в неговите творби.